slide-algemeen

Bereklauw bestrijding

Het probleem met deze planten is dat de haren op de stengels en stelen bij aanraking met de blote huid een vocht afscheiden dat de natuurlijke weerstand van de huid tegen instralend zonlicht sterk vermindert. Dit uit zich in eerste instantie met jeukende rode vlekken, wat over kan gaan naar zeer vervelende pijnlijke brandblaren en hardnekkige zwellingen.

Steeds meer klachten
Het aantal incidenten is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Gebruikers van de openbare ruimte komen steeds vaker in aanraking met deze vervelende inheemse plantsoort. Ook spelende kinderen zien het gevaar van deze plant niet en worden vaker en vaker het slachtoffer. Wanneer dit vocht in de ogen komt, kan dit zelfs blijvende blindheid veroorzaken.

Bereklauw verspreid zich snel
De bereklauw komt ook steeds vaker voor in ons land. Dit komt omdat de zaden zich via de lucht zeer eenvoudig verspreiden. Bijvoorbeeld door langsrijdend verkeer en bij maaiwerkzaamheden. Het is daarom essentieel dat bereklauw zo snel mogelijk bestreden wordt.

Sinds begin augustus 2017 is deze soort opgenomen in de Unielijst. Dit is een zwarte lijst met uitheemse exoten welke een gezamenlijke aanpak behoeven in de eliminatie van deze soorten. Elke terreineigenaar (van overheid tot grondbezitters) is verplicht deze gevaarlijke planten te verwijderen of te beheersen zodra hij de kop opsteekt.

 

Milieuvriendelijk bereklauw bestrijden

Wij werken voor gemeentes, overheid en semi-overheid. Wij bestrijden de plant met ruime kennis en ervaring, het juiste materieel en de meest effectieve methode op de juiste momenten in het seizoen. Daardoor kunnen wij met minimale inzet zorgen voor het gewenste eindresultaat. Dit tegen lage kosten. De bereklauw wordt door onze medewerkers op chemie vrije en duurzame wijze verwijdert door middel van een speciale heetwater techniek.

Help ons met het doelmatig bestrijden van bereklauw

Bij overlast van bereklauw in uw omgeving, neem dan a.u.b. contact met ons op. Wij zijn snel op locatie en zorgen voor een bereklauw vrije buitenruimte

Bel: +31 (0) 544 481 444 of mail naar info@wolterinck.nl.

Al onze werkzaamheden worden gewaarborgd door diverse certificeringen waaronder: VCA**, ISO 9001, ISO 14001, CO2 prestatieladder 3, MVO prestatieladder 3 en Groenkeur. Ons motto is dan ook: Als je zegt dat je duurzaam bent moet je het ook echt zijn!