slide-algemeen

Japanse duizendknoop beheersen

Een plant die u absoluut niet in uw gemeente of werkgebied wilt hebben is de Japanse Duizendknoop. De Japanse duizendknoop doet zijn naam eer aan door zich via een groot wortelstelsel extreem snel te verspreiden met alle gevolgen van dien.

Ontwrichtte muren en asfalt als gevolg
De Japanse duizendknoop groeit zo snel dat hij ernstige schade toebrengt aan gebouwen, wegen en dijken. De plant is zelfs zo dominant dat hij funderingen van gebouwen binnendringt en scheuren in muren kan veroorzaken. De Japanse Duizendpoot zoekt altijd naar zwakke plekken om verder te groeien, met ontwrichte muren, verhardingen, asfalt en groenstroken als gevolg. Het verwijderen van de plant op de conventionele manier is vaak niet grondig genoeg. Daarbij is dit erg arbeidsintensief en brengt hoge kosten met zich mee.

Zelf niet te bestrijden
Omdat de Japanse Duizendpoot extreem dominant is, en daardoor andere planten en struiken verdringt, is het verwijderen van deze plant bijna niet te doen. Uit elke verwijderde knop of wortel groeit zo weer een nieuwe plant. Daarbij gaan wortels tot wel een halve meter diep en groeien zo verder. De wortelstokken kunnen zelfs groeien tot een lengte van zeven meter. Hardnekkige en grondige beheersing met de juiste kennis en techniek is noodzakelijk.

Ondervindt u ook overlast? Voor een professionele aanpak belt u +31 (0) 544 481 444 of mail naar info@wolterinck.nl. Wij werken voor gemeentes, overheid en semi-overheid.

Japanse duizendknoop beheersen met moderne technieken

Het beheersen van de Japanse duizendknoop vraagt om een specialistische aanpak. Daarom werken wij met digitale applicaties om de meest effectieve behandelmethode te bepalen. Voor het beheersen van deze plant zijn onze medewerkers uitgerust met heetwatermachines met speciale kopstukken. De plant wordt vervolgens aangepakt met een constante watertemperatuur van bijna 100 ºC, waardoor de plant afsterft. Voor monitoring maken wij gebruik van de nieuwste digitale beheer applicaties die op dit moment voorhanden zijn.

Met deze techniek kunnen wij de Japanse duizendpoot echt effectief beheersen en vervolgens mogelijk uitroeien. Heeft u overlast, neem dan contact op. Liever gisteren dan vandaag!